- אין הבדל בין חליטה לתה
לא נכון. כשמדברים על תה, יש לעשות הפרדה בין חליטות העשויות מצמחים או מפירות, לתה העשוי מקמיליה סיננסיס. זה משנה, מכיוון שמדובר בשני משקאות שונים שקיבלו את אותו התיוג של “תה”. כשמדובר על חליטת צמחים או פירות, הכוונה תהיה חליטה נטולת קפאין, כאשר כל חליטה היא שונה מבחינת הרכב הצמחים שבה, הערכים התזונתיים שלה, איזון הטעמים שלה ועוד. לעומת זאת, כשמדברים על תה, הכוונה תהיה למשקה המייוצר מעלי קמיליה סיננסיס, כאשר ההבדלים העיקריים (אך לא היחידים) בין סוגי התה השונים הם מקום הגידול, האקלים ורמת החמצון.
- מיתוס על תה – בתה יש אותה כמות קפאין כמו בקפה:
לא נכון. בתה (לא חליטת צמחים), יש כמות קפאין הקיימת בו באופן טבעי. יחד עם זאת, כמות הקפאין משתנה בין סוגי התה השונים ותלויה ברמת החמצון שעלי התה עברו. בתה הלבן, שכמעט ולא עובר חמצון, תהיה הכמות הקטנה ביותר של קפאין. אחריו יהיה התה הירוק עם 25 מ”ג קפאין לכוס. מי שמכיל את כמות הקפאין המקסימלית מבין סוגי התה הינו התה השחור, עם כמות של כ- 45 מ”ג קפאין בכוס. זאת לעומת קפה, המכיל בממוצע כ-75 מ”ג בכוס.
- תה שותים רק כשחולים:
מיתוס התה האהוב עלינו. ולא, כמה שהוא לא נכון. תה שותים על בסיס קבוע, וכך שומרים על אורח חיים בריא ומאוזן. המבחר הגדול של סוגי וטעמי התה השונים מאפשר התאמה מושלמת של כוס התה שלכם לכל שעה ביום. רבים מסוגי התה והחליטות מכילים כמויות רבות של אנטי אוקסידנטים, אשר מסייעים להאטת תהליכי ההזדקנות בגוף ולניקוי רעלים. אז למה לא לשתות תה כל יום?
- תה הוא משקה של חורף שנחלט במים רותחים:
לא בדיוק. כאשר מדובר בתה ירוק או בחליטת צמחים, מומלץ לחלוט את התה בטמפרטורה של 70-90 מעלות. טמפרטורות אלו מאפשרות שמירה מיטבית על הערכים התזונתיים שלו. ברוב המקומות, תקבלו תה שנחלט במים חמים יותר מהטמפרטורה המומלצת לתה. בכל מקרה, תה הוא משקה נהדר גם כשהוא נצרך בטמפרטורות נמוכות יותר, ועל כן יכול להתאים גם לימים שאינם בהכרח חורפיים. ואם עוד לא ניסיתם, נסו להכין תה קר!
- תה הוא משקה הנפוץ בעיקר בתרבות הבריטית:
לא מדויק. נכון, קיימת תרבות ענפה של תה בממלכה הבריטית. אבל בואו נדייק את העניין. מקורותיו של התה הם ממחוז יונאן שבסין. ולאחר מכן, הוא יובא לאנגליה. כן, זה כולל את תה הארל גריי המפורסם ואת האינגליש ברקפסט. למעשה, העובדות על תה מדברות בעד עצמן: תה הוא המשקה הנפוץ ברחבי העולם אחרי מים, והוא חוצה תרבויות ומדינות.
אז סקרנו והסברנו במאמר כמה מיתוסים על תה. בפעם הבאה ששואלים אתכם כמה קפאין יש בכוס התה שלכם, מתי כדאי לשתות אותו, או אם מה ההבדל בין חליטה לתה, סומכים עליכם שתפגינו ידע מרשים!