איך מכינים חליטת תה צמחי מרפא
חליטת צמחים הינה דרך קלה, נוחה ויעילה לצרוך צמחי מרפא וליהנות מן הערך הבריאותי הנפלא שלהם. שתייתן של חליטות תה וצמחי מרפא, הינה בעלת היסטוריה ארוכה ברחבי העולם. מקורה בסין, שם, על פי התיעוד, השתמשו בחליטות צמחי מרפא עוד לפני כ-5,000 שנה לצרכים רפואיים. כמו כן, תהליך ההכנה של חליטת תה צמחי מרפא קל ופשוט, מה שהופך אותה לפופולרית ברחבי העולם.
חליטות צמחי המרפא הינן רבות ומגוונות. ניתן להכין חליטה מכל צמח מרפא שרק נרצה, וכמו כן גם מן המרכיבים השונים של הצמח (פרחים, עלים, שורש), מה שנותן אפשרויות רבות של טעמים נפלאים ותערובות אשר יכולות לסייע במגוון של בעיות רפואיות – שיפור תהליכי העיכול, הרגעה וסיוע לשינה, הקלה על מערכת הנשימה, שיפור זרימת האנרגיה, ריכוז ועוד…
כך שלמעשה, כאשר אנחנו שותים חליטת צמחים על בסיס קבוע, אנחנו נהנים פעמיים – ראשית מן הטעם הנפלא, ושנית מן הערך הבריאותי שאנו מקבלים מצמחי המרפא.
בין חליטות צמחי המרפא של תה עדנים, ניתן למצוא חליטות כגון:
- חליטת צמחי מרפא מסוג קמומיל לבנדר
- חליטת צמחי מרפא מסוג כורכום וג’ינג’ר
- חליטת צמחי מרפא מארץ ישראל
- צ’אי מסאלה על בסיס רויבוס
- ועוד חליטות צמחי מרפא מהמותג תה עדנים
חליטות צמחי המרפא הן אינן תה. המושג “תה” מתייחס אך ורק למשקאות העשויים מהצמח camellia sinensis – משקאות אשר אנו מכירים בעיקר כתה ירוק, תה שחור, תה אולונג או תה לבן.
צמח התה, מכיל באופן טבעי כמות מסוימת של קפאין, והוא משתנה בהתאם להליך החמצון (למשל – תה שחור עובר תהליך חמצון ארוך יותר מתה ירוק, ועל כן הוא מכיל כמות גבוהה יותר של קפאין).
חליטות צמחי המרפא, לעומת זאת, אינן מכילות קפאין כלל, ועל כן הן יכולות להתאים לכל שעה ביום, וניתן לשתות אותן גם בשעות הערב והלילה (וחלקן אף יכולות לסייע לשינה טובה יותר!).
אז איך להכין חליטת תה צמחי מרפא?
הכנת חליטת צמחים היא אינה דבר מסובך, והדרך הטובה ביותר להכין אותה היא באמצעות מים חמים. במידה ונרצה להכין חליטה עם חלקים קשים יותר של הצמח, כמו שורש או קליפה (למשל קינמון, כורכום, זרעי שומר, ג’ינג’ר ועוד), נכין את החליטה בבישול.
אף על פי שהכנת החליטה היא פשוטה, יש לבצע אותה נכון, על מנת שנוכל ליהנות מתכונותיהם של צמחי המרפא במלואן.
הכנה באמצעות חליטה במים חמים:
- בקנקן או בכוס, נשים את החליטה שנרצה להכין.
המינון המומלץ הוא בין כף עד כף וחצי לכוס, תלוי בטעמכם האישי, בהרכב ובנפח החליטה (אם מדובר בתיון – הכניסו תיון אחד לכוס). - נשפוך מים רותחים.
שימו לב שטמפרטורת המים האופטימלית להכנת חליטת צמחי מרפא היא 90 מעלות, זאת בכדי לשמור על הערכים התזונתיים של צמחי המרפא. - נכסה את הקנקן/הכוס.
חשוב מאוד להקפיד על השלב הזה.
הוא מסייע לרכיבים הנדיפים שבצמח להישאר בתוך החליטה. - מחכים 10-15 דקות.
גם שלב זה הינו בעל חשיבות, מכיוון שהוא מאפשר לחומרים הפעילים להתמוסס אל תוך המים. - במידת הצורך נסנן או נוציא את התיון (ניתן גם להשאיר את המסננת עם הצמחים, ייתכן והטעם יהיה מעט חזק יותר) ונשתה.
הכנה בבישול:
כאמור, נשתמש בהכנה בבישול כשנרצה להכין חליטה משורש הצמח או מהקליפה.
על אש קטנה נבשל למשך מספר דקות, ובמידה ונרצה להוסיף חלקים אחרים של הצמח כגון עלים או פרחים, נוסיף אותם לאחר שנכבה את האש, ונכסה למשך כמה דקות. החליטות של עדנים הינן מיועדות לחליטה ללא בישול, ולכן אין צורך לבשל אותן.
ומה לגביי סוכר?
ההמלצה שלנו, היא כמובן לשתות ללא סוכר, ולא רק מן ההיבט הבריאותי.
הסוכר למעשה “משתלט” על טעמם הטבעי של צמחי המרפא. אם אתם ממש חייבים, אנו ממליצים להמתיק באמצעות ממתיק טבעי, כמו דבש או סטיביה, ולנסות בהדרגה להפחית ולהתרגל לחליטה ללא סוכר.
לאט לאט תוכלו להרגיש בשינוי בטעם, ואחרי שתתרגלו – לא תרצו לחזור אחורה.
טיפ מיוחד מהמותג תה עדנים
הטיפ שלנו לשתייה מרובה: ניתן להכין קנקן בבוקר, ולשתות ממנו במהלך היום.
את החליטה ניתן לשתות גם בטמפרטורת החדר, ואפילו כחליטה קרה.
באופן הזה, תוכלו להפיק את המיטב מן הערך הבריאותי של צמחי המרפא וליהנות מטעם נהדר ובמינימום מאמץ.
החליטות שלנו עשויות מצמחים אורגניים וטבעיים, ללא תוספת סוכר, חומרים משמרים וסולפיטים.