fbpx

תה מאצ'ה, מדיטציה ומה שבינהם

תא מאצ'ה, מדיטציה ומה שבינהם: כל הסיבות לשתות מאצ'ה

המאצ'ה היא אבקת תה ירוק יפני שמופקת מצמח ה camellia sinensis. היא נחשבת לחלק מרכזי בתרבות היפנית, ובשנים האחרונות היא הגיעה גם למערב ותפסה תאוצה, ולא סתם! היא מלאה ביתרונות בריאותיים, בעלת טעם נהדר, משתלבת מצוין בעוגות, שייקים ועוד, וזאת עוד לפני שנציין כמה היא טעימה כמשקה לאטה בפניי עצמו. עוד לא שתיתם מאצ'ה? תתכוננו להתאהב!

לפני כמה שנים, גיליתי את האיכות הנפלאה של התה היפני וישר התאהבתי בזה.

הייתי מכורה לקפה לזמן ארוך מאוד. אחת החברות הטובות שלי, שהייתה שתיינית קפה נלהבת, הציגה בפניי את המשקה הזה והסבירה לי כמה הוא עדין בשביל הבטן וכמה היא הרגישה עירנית בבקרים לאחר שהחלה לשתות אותו. ואני חשבתי לעצמי, איך זה יכול להיות.

האם יש משהו שבכלל יכול להחליף קפה שמכיל קפאין? ברצינות… אני חייבת להגיד שמעולם לא דמיינתי שמשהו יעבור ביני לבין הקפה של הבוקר שלי. בכל מקרה, בהתחשב ביתרונות הבריאותיים, החלטתי להחליף את הקפה למאצ'ה. 

כשניסיתי את זה בפעם הראשונה, זה הרגיש לי שכל הזמן הזה הפסדתי משהו טעים ובריא. זה היה כל כך טוב. הרגשתי כל כך הרבה אנרגיה אפילו אחרי פעם אחת בלבד.

מאצ'ה 4

היתרון של המאצ'ה על פני התה הירוק, הוא שניתן לקבל את כל המרכיבים התזונתיים הנפלאים שלו בצורה עוצמתית יותר, וזאת מכיוון שבטחינה של עלה התה בשלמותו הערכים נשמרים יותר מאשר במיצוי של העלים. עוד יתרון של המאצ'ה הוא בתהליך הגידול – היא מגודלת בצל, ובצורה זו מתגבר הייצור של חומצות אמינו. היתרונות הבריאותיים של המאצ'ה:

מאצ'ה מכילה נוגדי חמצון עוצמתיים שעוזרים לנטרל רדיקלים חופשיים בגופינו.
אחד מנוגדי החמצון שנמצאו במאצ'ה, EGCG, הוכח כמסייע למטבוליזם ולירידה במשקל.
מקור טוב לחומצת האמינו L-תיאנין, העוזרת לקידום רוגע באופן טבעי.
המאצ'ה ממריצה את התאים, ומכילה פוליפנולים (נוגדי חמצון עוצמתיים).
מגינה נגד סרטן השד, העור והערמונית.
אז איך מכינים את המאצ'ה?

בתרבות היפנית, ההכנה של המאצ'ה תופסת מקום מרכזי בתרבות, וטקס התה סובב סביבה, סביב ההגשה וסביב השתייה. כיום המאצ'ה גם פופולרית בשילוב של עוגות, מאפים, שייקים וקינוחים שונים.

על מנת להכין מאצ'ה לפי הספר, תצטרכו את הכלים הבאים (בתמונה למעלה ניתן לראות את כולם):

קערת תה – גדולה מספיק להקציף אבקה עד לכ-120 מ"ל של תה.

מקציף תה (צ'אזן) – מקציף במבוק עם זיפים עדינים להקצפת התה.

כפית תה (צ'אשאקו) – כפית במבוק למדידת אבקת התה לתוך הקערה.

מטלית כותנה קטנה לניקוי כלי התה בזמן טקס התה.

מסננת קטנה

שלבי ההכנה:
  1. בקערת תה, העבירו דרך מסננת 2 כפיות במבוק (כמות של בערך חצי כפית רגילה) של אבקת מאצ'ה איכותית. זה חשוב כדי למנוע גושים.
  2. טפטפו פנימה מעט מים חמים, אך לא רותחים (מומלץ בטמפרטורה של 60-70 מעלות) והקציפו בעזרת מקציף התה עד לקבלת משחה חלקה.
  3. הוסיפו כחצי כוס מים חמים (שוב, לא רותחים) והקציפו בעזרת המקצף בתנועות W מהירות, לא בתנועות מעגליות.
  4. העבירו לספל
  5. שתו לרוויה!

להכנת מאצ'ה לאטה – בצעו את כל התהליך בתוספת חלב שקדים!

ולסיום - תרגול מדיטציית מאצ'ה

אז בוודאי אפשר לתהות, מה הקשר בין מאצ'ה למדיטציה? ובכן, במקור נזירים בודהיסטים נהגו לשתות מאצ'ה על בסיס קבוע, ומחקרים מראים את ההשפעה של המאצ'ה על שיפור הריכוז והורדת מתח. שתיית מאצ'ה הינה מרגיעה, מפקסת וממריצה, מה שיכול לשפר פלאים את תרגולי המדיטציה שלכם!

בקטע הבא אתן לכם כמה טיפים לחוויית מאצ'ה מושלמת יחד עם תרגול מדיטציה:

מההכנה ועד לשתייה, וודאו שיש לכם את הכלים הנכונים ומאצ'ה באיכות מעולה על מנת למצות את היתרונות הבריאותיים כמה שרק אפשר. הכנה נכונה היא חלק משמעותי בתרגול.

הקדישו 20 דקות להירגע, התנתקו מהטלפונים או מכל דבר שיכול להפריע. התמקדו בעצמכם ובכוס התה שלכם. תיהנו מההקצפה ותנו לה את מלוא תשומת הלב בזמן שאתם מכינים משחה חלקה.

לגימה אחר לגימה, תרגלו טוב-לב ותודעה. תנו ללשון להרגיש את הטעם, לבטן להרגיש את הרוגע. מכף רגל ועד ראש, תנו לשלווה ולנחת לחלחל פנימה, ונקו את הראש ממחשבות. חוויה מדיטטיבית אך מעוררת.

לאחר שסיימתם לשתות, תנסו להישאר עוד 5 דקות בחוויה המדיטטיבית.

כתוצאה מהמדיטציה הזו, הגוף שלכם ירגיש רגוע יותר, הריכוז יעלה ותוכלו להתחיל את היום בצורה רגועה ושלווה יותר.

נסו את המאצ'ה של עדנים!

החל מ-39 ש"ח!
אולי יעניין אותך גם:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם

פרפה צ'אי בננה טבעוני היסטרי!

אז אנחנו ממש מתרגשים לשתף איתכם את המתכון הזה! הוא מרענן וקל להכנה, עשויי ממרכיבים טבעוניים בלבד וללא תוספת סוכר. הפרפה מבוסס על תערובת צ'אי

תה מאצ'ה, מדיטציה ומה שבינהם

תא מאצ'ה, מדיטציה ומה שבינהם: כל הסיבות לשתות מאצ'ה המאצ'ה היא אבקת תה ירוק יפני שמופקת מצמח ה camellia sinensis. היא נחשבת לחלק מרכזי בתרבות

שיתוף:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

מוצרים קשורים:

פוסטים נוספים:

פרפה צ'אי בננה טבעוני היסטרי!

אז אנחנו ממש מתרגשים לשתף איתכם את המתכון הזה! הוא מרענן וקל להכנה, עשויי ממרכיבים טבעוניים בלבד וללא תוספת סוכר. הפרפה מבוסס על תערובת צ'אי

Read More »

הצטרפו למועדון שלנו ותקבלו 15% הנחה לקנייה הקרובה!

דילוג לתוכן