חשבתם פעם להכניס את כוס התה האהובה עליכם לתוך מתכון העוגה? אז נספר לכם, שמעבר לכך שזה אפשרי, זה גם משדרג את העוגה, מוסיף לה טעמים נפלאים ונותן לה לחות ומרקם רך.
את המתכון לעוגה הזו, הכנו לראש השנה, אם כי, היא מתאימה לכל השנה. גולת הכותרת שלה היא תערובת התפוח והקינמון של עדנים, בתיונים או בתפזורת – לפי טעמכם האישי.
יש לעוגה הזאת שתי גרסאות – גרסה רגילה וגרסה טבעונית. תכלס, שתיהן עובדות מעולה, ומבחינת הטעם כמעט ואין שום הבדל. הגרסה הטבעונית לא מתפוררת וקלה להכנה באותה המידה כמו העוגה הרגילה.
את המתכון המיוחד הזה יצרה פאתנה גואמיס, שהיא קונדיטורית מוכשרת ומנהלת הייצור במפעל שלנו. ככה זה כשאת מומחית לעוגות ומומחית לתה 😉
אז בואו נתחיל!
מרכיבים:
- 2 ביצים או חצי כוס רסק תפוחים לעוגה טבעונית
- 1-3/4 כוס סוכר, בהתאם לטעמכם האישי
- חצי כפית חומץ לבן (אפשר גם חומץ תפוחים)
- כפית תמצית וניל/ חבילה של סוכר וניל
- חצי כוס שמן קנולה
- חצי כוס חלב/חלב צמחי
- חצי כוס תה קינמון תפוחים מ-3 תיונים או 1 ורבע כף של תפוח קינמון בתפזורת
- 2 כפות גבינה לבנה 5% או גבינה לבנה טבעונית
- 2 כוסות קמח
- חצי כוס קורנפלור
- 2 שקיות אבקת אפיה
- 3 תפוחים
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית סוכר חום
- לסירופ תפוחים:
- רבע כוס תה קינמון תפוחים מ-2 תיונים/ כף קינמון תפוח בתפזורת
- 2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
חולטים את התיונים/החליטה בתפזורת בחצי כוס מים חמים, ומניחים בצד להתקרר.
בקערה או במיקסר מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים או רסק התפוחים, החומץ ותמצית הוניל. מוסיפים בהדרגה את הסוכר תוך כדי ערבוב.
מוסיפים לאט ובהדרגה תוך כדי טריפה את השמן לתוך תערובת הביצים.
לכוס התה מוסיפים עוד כחצי כוס חלב/חלב סויה ושופכים תוך כדי ערבוב לקערה.
מוסיפים את הגבינה לתערובת וממשיכים בערבוב.
בקערה נפרדת, מערבבים את הקורנפלור, הקמח ואבקת האפייה.
מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ומערבבים היטב.
יוצקים את התערובת לתוך תבנית נשלפת 24 ס”מ משומנת קלות.
מקלפים את התפוחים וחותכים לפרוסות דקות. מערבבים יחד עם הקינמון והסוכר החום.
מסדרים את פרוסות התפוחים על העוגה לכיוון מרכז המעגל, מניחים את התפוחים צפוף ככל האפשר, העוגה תתפח והמרווחים בניהם יגדלו.
מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות במשך 30-45 דקות. הבית יתמלא בריח נפלא של תפוחים אבל עדיף להתאפק ולא לפתוח את התנור ?
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את סירופ התפוחים:
חולטים עוד 2 תיונים או כף של תפוח קינמון בתפזורת ברבע כוס מים חמים ו-2 כפות סוכר, מערבבים וממיסים היטב את הסוכר.
מניחים בצד להתקרר.
כשהעוגה יוצאת מהתנור, מושחים בעדינות את הסירופ על העוגה בעזרת מברשת סיליקון.
מגישים לצד כוס תה עדנים 🙂
שנה טובה ומתוקה!