עוגת מאצ’ה טבעונית ללא אפייה, קלילה ואוורירית

עוגת מאצ’ה טבעונית ללא אפייה, קלילה ואוורירית

עוגת מאצ'ה גבינה טבעונית, קלילה ואוורירית, להכנה ב-20 דקות!

עוגת מאצ’ה גבינה טבעונית, שתפתיע את כל מי שיטעם אותה! בעלת מרקם קליל, במתיקות מעודנת ומרעננת.

אם להגיד את האמת, בפעם הראשונה ששמעתי על השילוב של מאצ’ה בקינוחים ובגלידות, זה היה נשמע לי קצת מוזר. אבל החלטתי לנסות זאת בעצמי, והאמת – התוצאה התעלתה מעל כל הציפיות!

המרירות העדינה של המאצ’ה משתלבת היטב בעוגה הזאת, ונותנת לה טאצ’ מרענן. ואם אתם עוד לא לגמרי שלמים עם הרעיון של מאצ’ה בתוך עוגה, אפשר לשחק עם הכמויות ולשים קצת פחות. אבל דבר אחד בטוח – אם עוד לא ניסיתם עוגת מאצ’ה, המתכון הזה הוא בשבילכם!

אז בואו נתחיל!

מרכיבים:

לשכבת הבסיס:

  • 8 ביסקוויטים מקמח כוסמין מלא
  • 5 כפות שמן קוקוס נוזלי

לשכבת ה”גבינה”:

  • 2-4 כפיות מאצ’ה של עדנים – הכמות בהתאם לטעמכם האישי. במידה ותבחרו לשים 4 כפיות הטעם של המאצ’ה יורגש יותר.
  • 1/3 כוס מים חמים (לא רותחים)
  • 1/3 כוס סוכר קנים אורגני
  • 125 גרם (1 גביע) יוגורט טבעוני. אני ממליצה על יוגורט שיבולת שועל של תנובה alternative
  • 100 גרם גבינת שמנת טבעונית. גם פה הגבינה של תנובה alternative משתלבת מצויין.
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 קופסאות קרם קוקוס בשימורים שהיו במקרר כל הלילה

אופן ההכנה:

  • בבלנדר או במעבד מזון, טחנו את הביסקוויטים לפירורים. הוסיפו את שמן הקוקוס וערבבו ביחד עד למרקם אחיד. בתבנית 20 ס”מ, הדקו היטב את התערובת בעזרת האצבעות עד לשכבה אחידה. הכניסו את התבנית למקרר.
  • ערבבו את המאצ’ה והמים בקערה. במידה ויש לכם כלים למאצ’ה – נהדר. במידה ואין – אפשר לעשות זאת עם מזלג. ערבבו עד ליצירת משחה נוזלית במרקם אחיד וחלק.
  • בקערה נפרדת או במיקסר, ערבבו היטב את השמנת הטבעונית, היוגורט, הסוכר ותמצית הוניל. לאחר מכן הוסיפו את תערובת המאצ’ה והמשיכו בערבוב (אם יש מיקסר – אפשר לערבב תוך כדי).
  • נוסיף לתערובת פחית אחת של קרם קוקוס שהיה במקרר לילה שלם. לאחר הקירור, המוצקים והנוזלים של קרם הקוקוס נפרדים והמוצקים עולים כלפיי מעלה. נרצה להשתמש בחלק המוצק של הקרם. את הנוזלים אגב, אפשר לשמור להכנת אורז בניחוח קוקוס. לאחר הוספת הקרם לתערובת, נקציף במשך 20-30 שניות, שימו לב לא להקציף יותר מידי כי זה יהפוך את המרקם לגושי.
  •  צקו את התערובת לתבנית על שכבת הביסקוויטים והכניסו למקפיא ל-8 שעות לפחות.

להגשה:

  • הוציאו את העוגה מהמקפיא כ-20 דקות לפני ההגשה.
  • השתמשו בקופסה השנייה של קרם הקוקוס, והעבירו את החלק המוצק שלו לקערה יחד עם חצי כפית אבקת סוכר. בעזרת מטרפה ידנית, הקציפו למשך 20-30 שניות, שימו לב שלא להקציף יותר מידי, כי זה ייצור מרקם גושי. נרצה להגיע למרקם אוורירי, כמו קצפת.
  • מרחו את הקרם על העוגה, פזרו בעזרת מסננת מעט אבקת מאצ’ה לקישוט והגישו.
 
בתיאבון!

אולי יעניין אותך גם:

פוסטים נוספים
חליטות תה, חנות תה, חליטות ישראליות, תה אורגני
בלוג

נפץ את המיתוס: 5 מיתוסים על תה, והעובדות שמאחוריהם

במה יש יותר קפאין, בתה או בקפה? מה ההבדל בין חליטה לתה? ולמה אמרו לנו שתה שותים רק כשחולים? באנו לעשות סדר בבלאגן, ולנפץ לכם כמה מיתוסים על תה שסיפרו לכם מאז ומתמיד. קבלו אותם – חמשת המיתוסים הגדולים, והעובדות שעומדות מאחוריהם.

קרא עוד »
עקבו אחרינו באינסטגרם
Shopping Cart
גלילה למעלה

אל תפספסו!
15% הנחה לזמן מוגבל

קוד הקופון (נוסף אוטומטית): summer
ללא כפל מבצעים | לא כולל אביזרים נלווים ומארז היכרות | בתוקף עד ה-31.8.22
הצטרפו למועדון שלנו ותקבלו 10% הנחה לקנייה הקרובה

ללא כפל מבצעים | לא כולל אביזרים נלווים

איזה כיף שהצטרפת! קוד הקופון להנחה (נמצא גם במייל): welcome10

ללא כפל מבצעים | לא כולל אביזרים נלווים

דילוג לתוכן