מהו גידול אורגני ולמה הוא עדיף?

טוב, אז אנחנו ממש מתרגשים לשתף אתכם במתכון הזה! הוא קל להכנה, יש לו מרקם קרמי וחלק, הוא עשויי מרכיבים טבעוניים בלבד וללא תוספת סוכר. הפרפה מבוסס על תערובת צ'אי מסאלה אורגני של עדנים, בננה ופירות נוספים.

מה שכל כך מיוחד בפרפה הטבעוני הזה, הוא השילוב המיוחד של התבלינים השונים שמתמזגים בעדינות ובאיזון עם המתיקות הטבעית של הבננה, ומוסיפים לה תוספת ייחודית של טעמים. אז פנקו את עצמכם עם פרפה צ'אי בננה, תוספת מושלמת לתזונה הטבעונית.

מהו גידול אורגני ולמה הוא עדיף?
אחת לכמה חודשים מתעורר מחדש, וויכוח ישן, "מה עדיף?, מזון מרוסס ומדושן בכימיקליים או מזון אורגני?"התשובה ברורה לכולנו ורק נרענן את זיכרוננו;
חקלאות אורגנית היא חקלאות שבה אין שימוש בכימיקלים להדברה ואין שימוש בדשן כימי. במקום חומרים אלה, משתמשים בחומרים שאינם מזיקים לסביבה ושומרים על המאזן האקולוגי ועל האיכויות הטבעיות של הצמח המגודל. אז למה זה עדיף? חומרי ההדברה, הקיימים בגידולים לא אורגניים, תורמים לתחלואה ובפרט למחלות כמו סרטן ופרקינסון. חומרי ההדברה גם כמעט חיסלו את דבורת הדבש האחראית העיקרית לפעולת האבקה שהינה חיונית ליצירת חלק מהפירות והירקות.
ולכן הגידולים האורגניים הינם טובים יותר עבורנו. תוצרת אורגנית אינה מכילה הורמונים, תרופות, חומרים משמרים, צבעי מאכל… הגידול האורגני תורם להפחתת זיהום בריאותי, שכן חומרי ההדברה הכימיים חודרים למי התהום, לאגמים ולנחלים ומזהמים אותם. הגידול האורגני שומר על בריאותינו, על בריאות הקרקע וכן חיוני לעתידנו ולעתיד ילדינו.
כשמדובר בתה, המשקה בעל התכונות הידועות המוסיפות לנו בריאות, וודאי שנעדיף תה אורגני, מה גם שמחיר "תה עדנים" אורגני אינו עולה במחירו על תה רגיל!

אז זכרו תמיד לבחור בתוצרת אורגנית ואיכותית!
לרוויה מאריאל אלון, איש התה האורגני.

פרפה צ'אי בננה - מה הוא מכיל?

פרפה צ'אי בננה, הוא תערובת מושלמת וקרמית של בננות קפואות, קוביות קרח של צ'אי מסאלה, חמאת שקדים, יוגורט טבעוני, תמרים, תמצית וניל, סירופ מייפל וחופן קינמון וג'ינג'ר. הוא 100% טבעוני ונהדר כממריץ טבעי לבוקר, או כקינוח קליל ומרענן. הוא מתאים לכל עונות השנה ומפנק במיוחד בבוקר קייצי.

קינוח מזין ועשיר ביתרונות בריאותיים

אם אתם מחפשים עבור מתכון מזין לארוחת בוקר או נשנוש לאמצע היום, שייק הבננה צ'אי הטבעוני הנפלא הזה הוא הבחירה המושלמת עבורכם. הוא קל להכנה, מכיל סוכר טבעי בלבד ומהווה קינוח טבעוני נהדר ואנרגטי.

לעיתים קרובות כשאוכלים בחוץ, האפשרויות הטבעוניות דיי משעממות או מאכזבות. אז למה לאכול בחוץ כשאפשר להכין בבית מתכונים קלים ובריאים? 

 

רגע! זה יהיה קצת לא הוגן אם לא נציין קודם את היתרונות הבריאותיים של מרכיבי השייק הזה… אז לפני שנצלול פנימה אל תוך המתכון, בואו נדבר על היתרונות הבריאותיים שלו:

  • מרכיב המפתח – צ'אי מסאלה של עדנים. צ'אי המסאלה שלנו הינו אורגני לחלוטין, ומכיל 8 סוגים שונים של תבלינים – ג'ינג'ר, קינמון, אגוז מוסקט, פלפל שחור, הל ועוד. מעבר לטעם והאיזון הנפלא שלהם, התבלינים הללו עשירים בתכונות רפואיות רבות. אפשר לבחור בצ'אי על בסיס תה שחור, או אם אתם נמנעים מקפאין, על בסיס רויבוס.
  • בננה, הינה מקור טוב לפוטסיום, ויטמין C וויטמין B6. זהו פרי שעטוף במרכיבים שמסייעים להורדת שומן ומגינים על הגוף מפני נזקי רדיקלים חופשיים. היא גם ידועה כמסייעת לעיכול בגלל תכולת הסיבים הגבוהה שבה ושומרת על בריאות העצם. ויטמין A הנוכח בבננה משפר את ראיית הלילה.
  • מרכיב נוסף המשמש להכנת השייק הטעים הזה הוא חמאת שקדים. היא עשירה בויטמין E, מגנזיום (שמשפר את זרימת הדם), וחלבונים שתומכים בבריאות הלב.
  • הקינמון, עשיר באנטיאוקסידנטים ומסייע לאיזון סוכר. תבלין נהדר שמשתלב מעולה במגוון מאכלים וקינוחים.

אז אחרי שעברנו על היתרונות הבריאותיים של השייק, אולי תתחרטו על כך שלא הכרתם אותו לפני זה. הכינו אותו בבית ותוכלו ליהנות מהיתרונות הבריאותיים שלו במלואם. עקבו אחרי המתכון, הוסיפו מרכיבים בכמות הנכונה, וזהו זה!

המתכון

מרכיבים ל-6 מנות קטנות/3 מנות גדולות:

 

לשכבה העליונה

  • 3 כפיות גרנולה
  • 3 כפיות אוכמניות טריות
  • פרי עונתי נוסף
  • סירופ מייפל וחמאת שקדים לזיגוג

אופן ההכנה

הכנה מראש: קוביות קרח צ'אי

הרתיחו בקומקום או בסיר 2-3 כוסות מים. הכניסו 4-6 שקיקי צ'אי מסאלה של עדנים, או לחילופין 4 כפות צ'אי בתפזורת של עדנים והמתינו כ-10 דקות. הוציאו את השקיקים והניחו לקירור, ולאחר מכן צקו את התה לתוך תבנית קוביות קרח. הכניסו למקפיא עד להתמצקות.

שלב 1: טחנו את מרכיבי השייק

בבלנדר, ערבבו את כל המרכיבים חוץ ממרכיבי השכבה העליונה. ערבבו עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.

שלב 2: בדיקת המרקם

אם התערובת דלילה מידי, הכניסו אותה למקפיא ל30-60 דקות.

שלב 3: הוסיפו את השכבה העליונה

השכבה העליונה:

הוציאו את התערובת וחלקו אותה למנות קטנות בין 6 קערויות או כוסות. הוסיפו את השכבה העליונה לפי בחירתכם, הגרנולה האהובה עליכם, ולבסוף זגגו סירופ מייפל מעל. הגישו ותהנו!

  • אם אתם מגישים את הפרפה כקינוח, כמה שעות לאחר זמן ההכנה, ניתן לשמור אותו במקפיא ולהוציא כ-20 דקות לפני ההגשה.
  • את הפירות בשכבה העליונה אפשר להחליף לכל פרי בהתאם לטעמכם האישי, לעונה ועוד. אפשר להשתמש בתותים, אפרסקים, דובדבנים או בננות חתוכות. הכול הולך נהדר עם הטעמים של השייק.

בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מהבלוג שלנו

דילוג לתוכן