הגידול האורגני

מהו גידול אורגני ולמה הוא עדיף?
אחת לכמה חודשים מתעורר מחדש, וויכוח ישן, “מה עדיף?, מזון מרוסס ומדושן בכימיקליים או מזון אורגני?”
התשובה ברורה לכולנו ורק נרענן את זיכרוננו;
חקלאות אורגנית היא חקלאות שבה אין שימוש בכימיקלים להדברה ואין שימוש בדשן כימי. במקום חומרים אלה, משתמשים בחומרים שאינם מזיקים לסביבה ושומרים על המאזן האקולוגי ועל האיכויות הטבעיות של הצמח המגודל. אז למה זה עדיף? חומרי ההדברה, הקיימים בגידולים לא אורגניים, תורמים לתחלואה ובפרט למחלות כמו סרטן ופרקינסון. חומרי ההדברה גם כמעט חיסלו את דבורת הדבש האחראית העיקרית לפעולת האבקה שהינה חיונית ליצירת חלק מהפירות והירקות.
ולכן הגידולים האורגניים הינם טובים יותר עבורנו. תוצרת אורגנית אינה מכילה הורמונים, תרופות, חומרים משמרים, צבעי מאכל… הגידול האורגני תורם להפחתת זיהום בריאותי, שכן חומרי ההדברה הכימיים חודרים למי התהום, לאגמים ולנחלים ומזהמים אותם. הגידול האורגני שומר על בריאותינו, על בריאות הקרקע וכן חיוני לעתידנו ולעתיד ילדינו.
כשמדובר בתה, המשקה בעל התכונות הידועות המוסיפות לנו בריאות, וודאי שנעדיף תה אורגני, מה גם שמחיר “תה עדנים” אורגני אינו עולה במחירו על תה רגיל!
לרוויה מאריאל אלון, איש התה האורגני.
dandelion-shutterstock_26371771

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.